Hûd Suresi 83. Ayet Meali

Kur'anı Kerim Meali
Kuran Meali
Your browser doesn’t support HTML5 audio
مُسَوَّمَةً عِنْدَ رَبِّكَۜ وَمَا هِيَ مِنَ الظَّالِم۪ينَ بِبَع۪يدٍ۟
Musevvemeten inde rabbik(rabbike), ve mâ hiye minez zâlimîne bi baîd(baîdin).
(82-83) (Azap) emrimiz gelince oranın altını üstüne getirdik. Üzerine de Rabbinin katında işaretlenmiş pişirilmiş balçıktan taşlar yağdırdık. Bunlar zalimlerden uzak değildir.

    Türkçesi

    Arapçası

    Kökü

  • işaretlenmiş (taşlar)
  • مُسَوَّمَةً
  • س و م
  • katından
  • عِنْدَ
  • ع ن د
  • Rabbin
  • رَبِّكَ
  • ر ب ب
  • ve değildir
  • وَمَا
  • bunlar
  • هِيَ
  • -den
  • مِنَ
  • zalimler-
  • الظَّالِمِينَ
  • ظ ل م
  • uzak
  • بِبَعِيدٍ
  • ب ع د
  • Diyanet İşleri Başkanlığı: (82-83) (Azap) emrimiz gelince oranın altını üstüne getirdik. Üzerine de Rabbinin katında işaretlenmiş pişirilmiş balçıktan taşlar yağdırdık. Bunlar zalimlerden uzak değildir.
  • Diyanet Vakfı: (O taşlar:) Rabbin katında işaretlenerek (yağdırılmıştır). Onlar zalimlerden uzak değildir.
  • Elmalılı Hamdi Yazır (Sadeleştirilmiş): Rabbin katında damgalanmıştı ve bunlar zalimlerden uzak değildir!
  • Elmalılı Hamdi Yazır: Bu taşlar Rabbinin katında damgalanmışlardı. Bunlar zalimlerden uzak şeyler değildir.
  • Ali Fikri Yavuz: Ki onlar, Rabbinin katında (hükmünde) azab için damgalanmışlardı. Bu taşlar, senin ümmetinin zalimlerinden de uzak değildir. (Onların da başına yağar.)
  • Elmalılı Hamdi Yazır (Orijinal): Ki rabbının ındinde damgalanmışlar, ve bunlar zalimlerden baîd değildir
  • Fizilal-il Kuran: Bunlar Rabbinin katında dökülüp damgalanmış taşlardı. Bu tür bir azap, zalimlerin uzağında değildir.
  • Hasan Basri Çantay: (82-83) Vaktaki (azâb) emrimiz geldi, (o memleketin) üstünü altına getirdik ve tepelerine balçıkdan pişirilmiş, istif edilmiş taşlar yağdırdik ki onlar Rabbinin katında hep damgalanmışlardı. Onlar zaalimlerden uzak değildir.
  • İbni Kesir: Ki bu taşlar, Rabbının katında işaretlenmiştir. Bunlar zalimlerden hiç bir zaman uzak olmayacaktır.
  • Ömer Nasuhi Bilmen: (O taşlar) Rabbin indinde nişanlanmış idi, ve o, zalimlerden uzak değildir.
  • Tefhim-ul Kuran: Rabbinin katında ´belli bir biçime sokulmuş, damgalanmış´ olarak. Bunlar zalimlerden uzak değildir.

Resim yüklenemedi.

Wholesale B2B Marketplaces

Vaktin Çağrısı

Edirne Gaziantep Şehirlerarası Nakliyat Fiyatları